Leonie Hardeman

Ik schrijf...

Alles heeft een verhaal. Dat verhaal ontdekken en het opschrijven op zo’n manier dat de verteller zichzelf erin herkent vind ik het allerleukst. Of het nou een webtekst is of een interview voor in een magazine.

Mijn doel: in woorden vangen welk gevoel je wilt overbrengen. Het resultaat: een aanstekelijke en frisse tekst die aanvoelt alsof je ’m zelf geschreven hebt.

Wil je ook gelijk een website of de vormgeving tackelen? Ik werk samen met superfijne freelancers en neem als je wilt ook de projectcoördinatie voor mijn rekening.

Leonie Hardeman

... en ik redigeer

Een goeie tekst is helder, foutloos en enthousiasmerend, ongeacht het onderwerp. Het is een tekst waarvan je niet doorhebt dat je ’m leest, en waarbij je je prettig voelt. Maar bij je eigen tekst voel je je algauw prettig. Daardoor zie je je fouten niet, en kun je de tekst minder goed beoordelen. Voor die frisse blik heb je dus eigenlijk een ander nodig.

Ik ben je frisse blik. Soms met alleen een rode pen, soms met een heel herschrijf-arsenaal om de boel wat begrijpelijker of speelser te maken, maar altijd met de oorspronkelijke tekst als uitgangspunt. In elke tekst schuilt namelijk een goeie tekst. Ik tover ’m alleen tevoorschijn.

Leonie Hardeman

Voor wie?

Ik werk het liefst samen met uitgeverijen, tijdschriften, creatieve en culturele ondernemers en kleine organisaties. Hippe start-ups en jonge bedrijven, maar ook eenpitters en grote spelers.

Wat al mijn opdrachtgevers met elkaar gemeen hebben is dat het informele partners zijn die zin hebben in een goeie tekst (en taart), en die tekst serieus nemen. Hieronder vind je er een paar.